fredag 8. april 2011

Quilterens hurtigkake!

Dette er den gode brownieskaka som vi også fekk på siste klubbmøtet. Red. tok kontakt med denne bakaren også. Og gled dykk! Bakaren hadde hatt ei hektisk veke i forkant av møtet, og valet fall på ei "posekake"! Med kun tilsetjing av margarin og vatn! (merket er truleg Toro eller Møllerens) Til ei slik plate er det brukt 2 pakkar. Så då er det berre å gå i butikken og handle, husk å kjøpe vaniljeis også, for det var godt med is attåt. Og då har du god tid til å sy , og ta deg ein kaffipause med kake..... Det kom likevel ei ekstra oppskrift frå denne kakebakaren, for på kurset "Postveska" med Bente Malm, hadde ho med ei god sjokoladekake òg. Denne oppskrifta deler ho no med dykk.Tusen takk for den Linda!


SOAKED CHOCOLATE CAKE

400 gram smør 4,5 dl vann 6 ss kakao 9 dl sukker 1 beger rømme (3 dl) 4 egg 2 ts natron 9 dl hvetemel


GLASUR

100 gram smør 6 ss melk 5 ss kakao 2 ts vaniljesukker 350 gram melis Sett ovnen på 200 grader. Ha smør, vann og kakao i en stor kjele og varm det opp til smøret er helt smeltet. Rør til en jevn masse. Rør inn sukkeret og pisk inn rømmen. Pisk inn ett og ett egg om gangen, rør så inn mel og natron og rør alt til en fin deig. Ha deigen i en stor papirkledd langpanne og stek den i ca. 30-50 minutter (midt i ovnen). Ikke la den stå for lenge,- i min ovn er den ferdig etter 30 minutter. Skal være litt våt. Sjekk med en kakenål om den er ferdigstekt. Ta kaken ut av ovnen og prikk den STRAKS med en gaffel over hele kaken så du får masse små hull overalt. Hell over den VARME glasuren (den lages ved å smelte smøret og blande inn det andre og røre alt godt sammen til en glatt glasur) og bre den godt utover. Den vil renne nedi hullene og gjøre kaken bløt. La kaken avkjøles i kjøleskapet til den er HELT kald. Ta den ut og skjær den i pene firkanter.

Ingen kommentarer: