fredag 24. februar 2012

Nydelig Irish chain teppe!

(Bilda er lånt frå bloggen TeaRoseHome)


Akk så nydelig!
Kom over dette flotte arbeidet på bloggen til Sashiko frå Usa, Tea Rose Home, så eg måtte berre dele dette med fleire. Her er det brukt teknikken "Irish Chain", bakgrunnen for namnet har ho skrive om på bloggen slik:

"A tradition, which had its origin in England, stipulated that a girl must have twelve patchwork quilts in her dowry. The thirteenth was her wedding quilt and would be made only if she married. It was the most beautiful one, often with embroidery and with heart-shaped designs in the stitching."

Det viser seg stadig at det er dei enkle grunnteknikkane som gjev dei beste resultata, iallefall om ein vel fargar med omhu! Og oftare ser vi kor flott det er å bruke mykje lyse stoff i quiltane, då kjem dei fine og sarte fargane til sin rett. Som de ser så er teppet sett saman av niarblokker og kvite kvadrat, enkelt og greitt! Litt tenkjearbeid er der å ha fargene på rett plass for å få rette effekt i stripene på skrå.Sjå også den fine quilta dekoren i dei kvite felta, ser mest ut som det er gjort for hand! Handquilting,......er vi flinke nok til det?? Ville vi hatt tolmod nok til å quilte eit heilt teppe for hand?