mandag 2. januar 2012

Stoffrydding??

(alle bilda er henta frå Building houses from scraps)

Er det nokon som har vareteljing i heimen i dag?? Tel opp metervis med stoff? Bloggred. lurer ofte på kor mange meter stoff som ligg pent og venter i heimen på sin tur under symaskina. Kjekt å kjøpe, kjekt å ha, men ofte vanskelig å finne tid til å bruke........!

Eit nyttårsforsett som mange av oss sikkert har, er å lage ferdig påbegynte arbeid, bruke opp stoffa,...alle stoffa...... før vi kjøper noko nytt. (Sorry Primula Design og Lappestua,..... men vi klarer sikkert ikkje å holde løfta våre lenge, .......kanskje 1 døgn? For de fristar oss vel allereie på møtet i morgon!)

Men til dåkke som har berre nokre få små stoffbitar slengande att på botnen i stoffkassa, her er tipset som kan hjelpe dåkke til å bli kvitt siste rest av dei gamle stoffa.

På denne nederlandske bloggen Building houses from scraps (bygge hus av rester) er det beskrivelse og mønster til eit teppe der du syr ei lita husblokk kvar dag!! I år er det skotår, så då vil teppet bestå av 366 hus!! Blokkene er i miniformat, 7,5 x 7,5 cm og er sydd for hand, men ho skriv at dei lett kan forstørrast opp så du kan sy på maskin. (NB! Bloggred berre tipsar, har ikkje prøvd ut dette!!)

Klipp frå bloggen:

The plan is to try to make a house block every day, so at the end of the year a total of 366 blocks are finished. These blocks will be joined together into a quilt from approximately 155 x 200 cm, with a border around even bigger.


HER er link til mønsteret, og HER er beskrivelse på engelsk

1 kommentar:

merete sa...

Fir de sim har lyst til å delta på blokklotteriet under årsmøtehelgen til NQF, er det "hus" som er tema for blokkene, og da kan man sy mange forskjellige.