Litt oppskrifter har eg fått tak i, fleire kjem kanskje, og berre tips meg om fleire oppskrifter på det som har vore servert. For de veit,....vi syr og quiltar så mykje betre når både augene og magen er mette! Eplekake frå Berit J (kurs Randi Røys):
150 g margarin
150 g sukker
150 g kveitemjøl
1,5 ts bakepulver
3 egg
Steik v/200 gr i 30 min
Her rører du smør og sukker kvitt og tilset resten litt etter litt. Doblar du oppskrifta så får du fyllt langpanna.
Verdens beste Gulrotkake frå Aslaug B A (kurs Randi Røys):
6 egg
6 dl sukker
2 dl olivenolje
3 dl appelsinjuice
0,5 kg kveitemjøl
5 dl raspa gulrot
3 ts bakepulver
3 ts natron
3 ts kanel
3 ts vaniljesukker
0,5 ts salt
Lag eggedosis og bland i resten. Steik i stor langpanne v 175 gr i 45-60 min.
Glasur:
2 pk Tine gourmetost Ananas og Mandarin
110 gr mjukt Smør
3 dl melis
1,5 ts vaniljesukker
Bland alt og smør på kaka når den er kald.
Smørbrødterte frå Aud S (Møte nov):
Skal prøve å få tak i oppskrift!
Håper eg kan få oppskrifta med den som laga denne, for den var visst god! (fotografen rakk ikkje å smake den før den var borte....)
Her har eg søkt på nettet etter liknande oppskrifter:
Denne oppskrifta er frå Det søte liv:
6 eggekviter
3 dl sukker
1 pk kakefyll m vaniljesmak uten koking
100 g nøtter
Fyll:
8 ss aprikossylte
3 dl kremfløyte
2 ss melis
1 bx hermetiske aprikoser
Pynt:
25 g nøtter
melisdryss
Pisk eggekviter stive, ha i sukker og dryss inn vaniljekremPULVERET (IKKJE VÆSKE I)
og malte nøtter.
Røra skal steikast som 2 botnar i form på 26 cm v/175 gr 15-20 min. På den eine botnen drysser du over nøtter før steiking.
Dette var eit lite utdrag frå oppskrifta til Det søte liv
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar