torsdag 27. februar 2014

"Chevron star"!

Dette er "Chevron Star"!! Vi ser korleis den ser ut,......men kvifor har den fått namnet Chevron??

Prøvde med online ordliste oversetting, men her var det ikkje noko kjent ord. Valget vart då eit reint søk på Google, og då vart det treff. Sjå berre her:


Ordet sjevron er lånt fra fransk og engelsk chevron, ordet som brukes for den vinkelformede grafiske figuren som i skandinavisk heraldikk kalles for en sparre. Opprinnelsen er den samme som for det franske ordet chevron, på norsk «sperre», som er dannet fordi sperrene i et tak møtes i vinkel. Ordet brukes også om militære distinksjoner i vinkelform, båret av underoffiserer i mange lands hærer, på norsk kalt «sersjantvinkler». I romansk arkitektur var en siksakbord av sammenhengende vinkler et vanlig ornament, særlig rundt vinduer og dører og i buer. Den kalles også chevron. Etymologisk er ordet utledet av vulgærlatin *caprione, fra latin caper, «geit» (fransk chèvre). Sammenhengen mellom vinkler og geiter kan være formen på bakbena, eller sporene de følger når de klatrer i bratt terreng. I fransk kan det også bety sildebeinsmønstret om vevnad.


Så no veit vi at om vi ser på vinklane i midtfeltet på stjerna, så liknar dette på takvinklar!!  HER kjem du til mønsteret, og HER er oversikt over alle stjernene i OH MY STARS-alongen.
Ha ein flott sytorsdag!!


Ingen kommentarer: