torsdag 6. april 2017

Bilder frå aprilmøtet

Aprilmøtet vart eit møte med flott påskepynt som utstilling! Takk til alle dei som bidrog med denne flotte vårlege utstillingar i gule, grøne og andre lyse og lette fargar!


 Her er det mange ulike teknikkar samla, og det som var utstilt var til flott inspirasjon!Temaet denne gongen var Mexikansk bretteteknikk, og Grete M viste oss steg for steg korleis ho bretta  dei plastlagde papirbitane. For dei som ikkje huska måla, så var dei 7 x 15 cm!

Her er lange remser klare for samansying for hand! (Det skal vi gjere neste gong på maimøtet!) Små vesker som ein kan sy glidelås i, ...for hand!!
(Dette må då være ein perfekt aktivitet i påska for her treng du ikkje symaskin eller stoff, berre mange fargerike papirbitar!!)

 ....og dei er like fine på innsida som på utsida!

 Donald pocketbøker er heilt perfekte til slikt, passe tynne og fargerike! Men vær forsiktig med å ta desse bøkene om du har ein Donald-lesar i huset!!  :)

Vigdis Hovden Månsson hadde kurs i denne teknikken då vi arrangerte Vestlandstreff i 2015, HER finn du innlegg om det kurset. Vigdis har også gitt ut eit hefte der ho lærer frå seg alt om denne teknikken! Flott bok!
Når du har bretta bitane, så kan du enten bruke klemmer for å holde dei på plass, eller lage deg eit slikt samlebrett som du ser under her. Det er heimelaga etter tips frå boka til vigdis.


Vårlege stoff var for sal i butikken til Primula Design.

Bilder frå "Vis og fortel".


 Desse flotte arbeida er sydd av eit "panel" med ulike motiv, dette vart eit flott sett med både puter, brikker og duk/veggteppe.

 Julekalender med mønster frå "Jul med Tildas venner".
 Frå Bargellokurset v/Synneøve.


 Flotte kuvertbrikker, og under her er det ei påskebrikke som ikkje treng å være gul!!

 Meshwork!!
 Eit ferdig teppe etter kurset med Helle Løwenskiold, "Bladteppe".
 Ein flott løpar som skal bli 50-årsgåve!

 PåskeMugRug med hønemotiv av Anne Beier Finnestad.
 Truseposer!

 Løpar/veggteppe med mønster frå MyQuilt 1/17.


 "Bladteppe", i lyse og lette fargar.

Sjå også tips til oppheng med hjørner og kanal til å ha ei rett "Stang" i. Ein kanal nede vil også gjere at det heng fint på veggen.


 Ulike "påskefuglar"!!

 Bargello og Meshwork. Lite "Bladteppe" frå urset med Helle L.
 ....litt lurt å begynne på juleløpar tidleg!!

 Teppe med mange, mange blomster!! Blomster er applikert med maskin, mens ruter er sydde for hand, nydelig arbeid!


Medlem Tove J. kom med ein overraskande invitasjon til sommaren. Ho har på eige initiativ leigt og lagt opp program til 3 veker (!!!!) med sying på Fjellsetra på Sunnmøre. Om du vil vite meir om dette, så har ho lagt ut all info på ei Facebookside.  HER er link! Sida er lukka, men ho seier at alle som vil sjå meir, slepp inn på sida!!

 Det vert også høve til kurs om mange nok ynskjer det, så les meir på sida og kontakt evt. Tove for meir info!!Ho treng eit visst antal påmelde til desse vekene, det er allereie ein del påmelde, og det er ope for alle quiltarar uansett kvar dei kjem frå!!Takk til matvertane for god kaffimat i pausen, sjokoladekaka kom visst ikkje med på bildet, men som vanleg hadde vi rikeleg  å velje mellom!
Ingen kommentarer: