tirsdag 17. april 2018

Foredrag v/Eldrid Røyset Førde!

På Regionstreffet som vi arrangerte no i april, hadde vi eit flott foredrag ved Eldrid Røyset Førde. Ho har også bloggen Kamelonquilt.

I fjor var Eldrid på Quiltefestival i Russland, ein festival som varte i ei veke!! Denne festivalen var i Suzdal aust for Moskva, ein by på litt over 10 000 innbyggjarar. Her var det eit utruleg mangfold av arbeid innan tekstil, alt frå "vanleg" quilting til kunst både på vegg og i folkedrakter!


Flott arkitektur! Eldrid viste oss mange bilder frå området i Suzdal, interessant å lære litt om russisk geografi!! HER kan du sjå meir om byen og festivalen!


 Der var fleire show med flotte drakter !
 Vi fekk sjå ein fantastisk bildeserie av eit festmåltid der all mat var laga av stoff, i 3-D! Under her er ei kake på stettfat med kirsebær! Imponerande!

 Mykje fantastisk quiltekunst vart vist denne veka i Russland, ikkje rart at Eldrid tok mange tusen bilder der!!Det var brukt skiftande lys på nokre av kunstverka, dette gav ulike effekter!!
Del av portrett der det kun var brukt ulike fargar av dongeri!!


Tusen takk til eit interessant og flott foredrag! Vi har no sett at det er mykje flott quiltekunst i vårt naboland i aust! Om nokon tenkjer å ta turen dit, så er der ny festival i august i år!

1 kommentar:

Anonym sa...

Og takk til NLQ for endå eit godt gjennomført arrangement. Det er alltid kjekt å kome til dokke :-)
Eldrid