søndag 19. februar 2012

Restetepper

På siste klubbmøte vart det vist fram ein del arbeid frå kurset "Restetepper" som vi hadde med Nancy Eriksen i januar. Eit utruleg kjekt kurs der vi lærte mykje lurt, bla. å sjå på samansetjinga av blokkene med kikkert!!
Under her er det limt inn bilde av denne kikkerten, det er ein dørkikkert/dørspion som egentlig skal monterast i dører for å sjå kven som står utanfor! Denne er å få kjøpt i byggvareforretningar, men du finn den billigare her:

Biltema: art. nr 88072, kr 49,90
Clas Ohlsson: art. nr 24-751 kr 69,00
12 blokker er nok til ein løpar! Elna er meister for denne.Her ser du eit ekte resteteppe, stoff i alle fargar og er samla sammen med svart! Kjempeflott! Dette har Reidun laga. Her får du brukt alt!
Og Nancy tipsa om at når vi har ein stoffrest, så er det lurt å kutte opp i kvadrat og stripesett i nokre faste str. Alt frå 1 inch og opp til 3,5 inch er lurt å ha liggjande. Sorter dei i boksar som er merka med størrelse, og etter ei stund så er der kanskje nok biltar til eit prosjekt!!Elnas teppe, her har ho ramma inn blokkene med gråfargar.

Inger lise har valt å bruke berre blåfargar, nydelig samansett. Ho har også laga det vesle under.
Anne Marit og Britt lagar i same teknikk, her er dei minste kvadrata berre 1,5 inch, så her får ein brukt dei minste restane. Og her er mange bitar.........

Oppdatering 20.2.12: Mønster til dette teppet på bildet over finn du i siste nr av Quiltemagasinet, nr 1/2012, det prydar framsida på bladet!!

1 kommentar:

Nancy in Norway sa...

Så kjekt å se at dere har kosa dere med å sy restetepper etter kurset. Flotte resultat!