søndag 22. november 2015

Kurskaker!

Torunns Gulrotkake!

Oppskrift:

GULROTKAKE

(Basis frå nrk.no/mat, og ei nydeleg kake på Barmen)

Til stor langpanne, evt to springformer, evt 1/2 mengde til ei springform.

8 egg               
6 dl sukker     Vispast til eggedosis

Sikt saman:
6 dl kveitemjøl
4 ts natron
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
1 ts muskatnøtt
2 ts kardemomme
1 ts ingefær
1 ts salt

Blandast med eggedosisen saman med:
2 dl olje
1 liter raspa gulrot

Steikast i stor langpanne, gjerne fora med bakepapir, midt i ovnen på 175 grader i 40 minutt.

Når kaka er kald, glaserast den med:
200 g kremost naturell
1ts vaniljesukker
100 g meierismør eller margarin
175 g melis

Har også smakt kaka med hakka valnøtt i røra – nydeleg det og.
Kaka kan med fordel lagast dagen før den skal serverast, lettare å dele opp då.
Kake i springform kan delast vassrett og fyllast med glasur også inni.



Grove skulebollar

GROVE SKULEBOLLAR


3,5 dl heilmelk varmast til 40 C.
350 g fint kveitemjøl siktast i ei skål, saman med
150 g grovt, sammalt kveitemjøl.
100 g margarin smuldrast i.
50 g sukker blandast i, saman med
½ pakke tørrgjær,

og aller sist den varme melka.

Medan deigen står til heving, kokast vaniljekremen av ein pakke pulver etter oppskrifta på pakken.

Deigen delast i 15-20 emner, emnene formast til bollar og settast til etterheving.  Så trykkast dei flate, hol lagast i midten, og ei skjei vaniljekrem leggast i.

Steikast midt i steikeomn på 225 grader i 8-10 minutt.
Glaser med melis og evt kokosmasse når dei er avkjølte.

Oppskrifta kan med fordel doblast og firedoblast!
Ein pakke vaniljekrem held til ca dobbel porsjon.

Torunn si Kvæfjordkake.

Oppskrift kjem kanskje seinare!

Ingen kommentarer: