onsdag 17. februar 2016

"Storm at sea"

Det er februar og ute er det endå ein gong skikkeleg "Storm at sea". Då passar det godt med ei oppsummering av dette temaet som vi hadde på medlemsmøtet i februar. Vi hadde også syhelg no i februar der nokre fortsette med denne blokka. Spesiallinjalen til "Storm at sea" er ein veldig bra linjal, den har alt du treng for å sy ei blokk. Den er lang nok til å kutte remser, den har alle måla til remsene merka på linjalen og den "taggete" delen gjer at du er effektiv når du skal skjære ut delane.

Det følgjer med ei god bruksanvising, men som med alt nytt så tek det tid til å skjøne det som står der. Det er akkurat då det er flott å være mange i lag og lære av kvarandre, dette erfarte vi både under februarmøtet og under syhelga.
 Du kan også sy denne blokka med bruk av vanleg linjal. HER er link til ei side  (Quilt in a day) med mønster.

  På sida Quiltinspiration er det også mønster og mykje inspirasjon!

 Det kan være lurt å skrive ut eit ark med diagrammet over, då kan du fargelegge og planlegge kva for stoff du skal bruke. Det er fargane som lagar mønsteret, og ved å sjå på alle bilda, er det utruleg kor mange formasjonar ein får til ved å bruke same mønsteret!!

HER finn du mange forslag til korleis du kan få til ulike effekter av blokkene.Om du søker på You tube, finn du mange videoar der det blir vist både skjæreteknikk og sying. Her er nokre videoar: Rose Smith og The Heartland Du kan også bruke linjalen "Square in a square". Vi brukte både spesiallinjalen "Storm at sea" og denne samtidig, og såg då at denne linjalen gjev litt mindre blokker. Denne blokka har ei passande bredde til td. løpar.

HER er link til ei side der du ser korleis du skal bruke denne linjalen. (Quilts by Joyce)Mange flotte bilder av teknikken på Pinterest: HER og HER 

Andre sider: McCalls Quilting, Katies quilting corner,  Marti Mitchell, bilder frå linjalkurset med Ingun Vaksdal nov. 2012

Ingen kommentarer: