Då treng du gode gryteklutar til å ta ut av ovnen den duftande gule baksten!!
Det er på bloggen til Tiriltunge vi finn desse fine gryteklutane. Artig at ho har valt ulike fargar på dei, men at dei likevel er par. Og som du ser, så er det JULETRE som er felles på dei!
(bilda er frå bloggen til Tiriltunge)
Ho skriv at inspirasjonen kjem frå AnnaKa sitt mønster Julehus.
Kjempefine gryteklutar Tiriltunge, takk for at du deler tips med oss!
Her er oppskrift på gode Lussekattar frå Wenches kjøkken (2014):
25-30 stk (avhengig av størrelse)
Ca 1 kg hvetemel, begynn med 900 g
1/p pk gjær for søte deiger
1 ts bakepulver
150 g sukker
1 ts kardemomme
¼ ts salt
5 dl melk
1-2 g knust/ støtt safran
1 egg
150 g mykt smør
Vispet egg til pensling
Rosiner til pynt
Bruk en kjøkkenmaskin.
Bland sammen det tørre i bakebollen (begynn med 900 g hvetemel).
Tørrgjær drysses i det tørre/fersk gjær smuldres i det tørre.
Varm melk, knust safran og egg til fingervarmt og tilsett i melblandingen mens maskinen går.
Elt sammen i 8-10 min, på middels/sakte hastighet.
Tilsett så mykt smør i terninger og elt til deigen slipper bakebollen. Mot slutten kan hastigheten økes noe. Er deigen før løs, - tilsett mer hvetemel.
Dekk bakebollen med plast og sett til heving i 40-50 min.
Ha deigen over på et bakebord og del i biter. Form til forskjellige figurer og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og etterhev i 30 min. Trykk rosiner til pynt på de ferdighevede figurene og pensle med sammenpisket egg.
Stek midt i varm stekeovn, 225oC i ca 12 min.
Avkjøl på rist.
Bland sammen det tørre i bakebollen (begynn med 900 g hvetemel).
Tørrgjær drysses i det tørre/fersk gjær smuldres i det tørre.
Varm melk, knust safran og egg til fingervarmt og tilsett i melblandingen mens maskinen går.
Elt sammen i 8-10 min, på middels/sakte hastighet.
Tilsett så mykt smør i terninger og elt til deigen slipper bakebollen. Mot slutten kan hastigheten økes noe. Er deigen før løs, - tilsett mer hvetemel.
Dekk bakebollen med plast og sett til heving i 40-50 min.
Ha deigen over på et bakebord og del i biter. Form til forskjellige figurer og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og etterhev i 30 min. Trykk rosiner til pynt på de ferdighevede figurene og pensle med sammenpisket egg.
Stek midt i varm stekeovn, 225oC i ca 12 min.
Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar