søndag 1. januar 2017

Quilteåret 2016 er omme!

2017 er berre nokre få timar gammal, og vi har mange gode "quiltetimar" føre oss i dette året. Det er utruleg mykje vi får gjort på eitt år, men truleg også mykje ugjort som ligg og ventar på oss dette nye året.

Som quilteklubb har vi det heilt fantastisk i lag, klubben fungerer som ein god sosial møteplass der alder ikkje betyr noko i det heile. Felles glede og interesse knyter oss sammen, vi inspirerer kvarandre ved å vise fram arbeid på medlemsmøta og vi lærer teknikkar av kvarandre. Det er også veldig kjekt med god deltaking når vi arrangerer kurs, då lagar kvar enkelt produkt ut frå sine idear rundt ein teknikk, og vi får sjå kor mange moglegheiter det finst innan fargar og samansetjingar.

Her er ein liten kavalkade over kva vi har gjort på dette året som er omme!

JANUAR

Januar var prega av oppstart, vi møttest på årets første møte til "Quiltekafe" der det var viktigast å være i lag, kose oss med medbrakte quiltearbeid og der vi delte ønsker om det nye quilteåret. På bloggen vart det lagt ut mange tips om ulike teknikkar med linkar.
"Moderne hexagon" var eitt tips, HER er link til innlegget.


23. januar hadde Siv på  Lappestua-Eid sin siste opningsdag som vanleg quiltebutikk, trist for oss som var så altfor godt vane med to quiltebutikkar tett i tett (Primula Design låg rett ved).

Men heldigvis så fortsette Siv med symaskiner (Janome) og utstyr vidare heimanfrå. No i desember -16 så dukka plutselig Siv og Synnøve opp med ein liten "syverkstad" midt i Eidsgata igjen, litt sal av stoff, ferdige produkt og symaskiner. Vi er spente på fortsetjinga!!

FEBRUAR

Temaet i klubben dette året var å fortsetje på oppfrisking av bruken av ulike linjalar. I Februar tok vi føre oss linjalen "Storm at sea" på klubbmøtet.Det var elles mykje fint å sjå på "Vis og fortel", tydeleg at no var symaskinene komne i sving igjen!
Her er små vesker laga i teknikken "Mexikansk fletteteknikk", dette skal vi ha som tema på to klubbmøter no ut på våren! Gled dykk!


Vi arrangerte syhelg i februar, og heile 17 medlemmer var med og gjorde helga til ei lærerik økt. Mellom anna så sydde mange løparen "Island chain" med mønster frå Quiltemagasinet. 

HER kjem du til innlegget.

MARS

Mars var ein svært aktiv månad. 

På medlemsmøtet var det demonstrasjon av Twister-linjalen, HER er bilder frå møtet. 


Vi hadde årsmøte med kurs, då var det Kari Renolen som inspirerte oss heile helga med Decoupage og sying av vesker. HER er bilder frå kurset. Decoupage, laga av Anne Marie, utsnitt av dette bildet er brukt i headingen på Facebooksida vår no.APRIL

I april var temaet på medlemsmøtet linjalen "Square in a square", HER er bilder! Nokre bilder frå klubbmøtet!


Førde Quiltelag arrangerte Regionstreff, mange av oss var der og fekk møte mange andre quiltarar! Både foredrag, utstillingar og butikkar inspirerte oss!

MAI

På maimøtet var det demonstrasjon av det vi kallar for "Slipslinjalen"! HER kjem du til innlegget om denne linjalen.


HER kan du sjå bilder frå "Vis og Fortel".

På bloggen var det også tips om ei lita toalettveske med plastvindu, denne er veldig praktisk til oppbevaringa av alt frå ledningar, toalettsaker og til handarbeid,.....du ser med ein gong kva som er inni!! HER er innlegget!


JUNI

Det går mot sommaravslutning og vi brukar å ha BLÅTUR om nokon tek på seg å arrangere.
Og ja, det vart tur, og ein veldig flott tur til Hauge i Bremanger og Kulturhuset Heimen. Ei utruleg flott oppleving som vi anbefaler på det sterkaste. Her fekk vi lære om det tøffe livet kystkvinnene levde,.......noko til ettertanke for oss som har det lettvint!!
HER kjem du til innlegget om turen!

På junimøtet hadde vi ein bitteliten   aktivitet,.. NÅLEPUTE i ein melkekork! I etterkant har  denne vist seg å være utrueg nyttig! Med litt heftemasse under, så set du den på symaskina eller der du treng å ha den!

JULI og AUGUST

Det er sommar og stille med klubbaktivitet, men bloggred. prøver å holde medlemmane i arbeid ved å lage små innlegg med sytips. Her er ein sommarleg løpar som var lagt ut på bloggen til svenske "Bambi syr med sin quilteglädje", HER er innlegget.
SEPTEMBER

Då vart det oppstart av sysesongen igjen, og vi starta med oppfrisking av linjalen "Lazy Angle".


 Eit tips om toalettveske frå LISA SOL, vart lagt ut, link til mønster finn du HER.

OKTOBER

I oktober fekk medlemmane reisebrev frå eit medlem, mønster til ei lita toalettveske  .


"Vis og fortel"  bar preg av at no går symaskinene for fullt!!
NOVEMBER

Haustkurset i år var ved Brita Rundgren, temaet var "Rund husduk" og "Meshwork". HER ser du bilder frå kurset.
På bloggen var det tips om korleis sy "Arrowhead-blokka".På novembermøtet var temaet  linjalen Quick curve ruler, HER ser du bilder frå møtet.
DESEMBER

Desembermøtet er eit skikkeleg kosemøte, vi har god mat, dempa lys, kjempestort frammøte (nesten 40 i år) og ein liten aktivitet som er gåve frå klubben til medlemmane. Siv frå Lappestua-Eid har som tradisjon å finne på kjekke oppgåver, i år var det bretting av stoffstjerne. 

HER er link frå møtet.
Då vil underteikna på vegne av styret takke alle medlemmane våre for eit godt syår i lag. Utan kvar enkelt si deltaking i kurs, aktivitetar og møter så ville vi ikkje hatt det mangfoldet vi har i dag.

Vi ynskjer at alle medlemmane skal få best mogleg utbytte av å være medlem i klubben ut frå sin eigen ståstad, slik at alle kan få utvikle seg litt etter litt. Dette får være årets nyttårsønskje frå oss i klubben!

GODT NYTT SYÅR i 2017!

Ingen kommentarer: