lørdag 31. mars 2012

Påskemøte

Bildet over er av modellen vi sydde i Vikebukt. Den er laga av kvadrat.

Komande tysdag, 3.april vert det quiltemøte, midt i påskeveka!! Dette har vi ikkje prøvd før, så vi er litt spent på frammøtet, eller om mange er reist på påskeferie. Men styret valde å holde på møtedag første tysdag i månaden, og då vart det berre slik.

Temaet vårt er framleis BLOMST, denne gongen ein blomst i japansk bretteteknikk. Denne blomsten på bildet over lærte vi å lage av Magnhild Tautra då vi var på blåtur til Vikebukt i juni i fjor. No vil vi lære frå oss ein liknande, men litt enklare modell, til resten av medlemmane. Klubben har også kjøpt boka der både denne modellen på bildet og den vi skal lage, er vist, du får sjå den på møtet. Dei som var med på blåturen og har laga modellen som er avbilda, må ta den med på møtet så vi får sjå mange flotte variantar.

Anne Marie tek ansvar for å vise teknikken, og er du lur, så lagar du til litt på førehand heime. (men det er heilt ok å gjere det på møtet òg, då må du ta med symaskin!!)

Her er det du treng å gjere eller å ha med:

Sy to (2) stk. ferdige, doble sirklar som består av eine sida i mønsterfarga stoff og andre sida i ein kontrastfarge som passar til.

Sirklane skal ha radius 8cm og 11 cm.

Og som bloggred. har sagt før på møter, så er det nære band mellom matematikk og praktisk lappeteknikk! Ein flott måte å sjå nytten av dette faget!! Er du tvil om kva radius er, så sjå figuren under her. Radius er linja A-B, frå sentrum av sirkelen og ut til sirkellinja.Sy saman dei to og to like sirklane, vreng dei, og sy saman opninga. Stryk.

Ta med sysaker og ein knapp til å feste i midten.

2 kommentarer:

Hannele sa...

This looks like a fun pattern. Are you going to reveal here in your blog how you proceed with the circles? Or can the pattern be found somewhere in the web?

Hannele sa...

I made a typing error in my blog adress, this comment has the correct link.