søndag 10. juni 2012

Sommarfestens gode kaker!!

 På sommarfesten vår i går var det mange gode kaker! Alle forsynte seg godt og som vanleg er det då spørsmål om oppskrifter på godbitane. Skal legge inn alle her etter kvart som dei kjem inn!
 Daimkake
 Nydelige wienerbrød

VANILJESNURRAR


50 g gjær
75 g smelta smør
4 dl lunka melk
1 egg
1/2 dl sukker
ca 12 dl kveitemjøl

Hev deigen i ca 40 min.

Fyll:
100 g margarin blanda med 1 dl sukker
1 dl vaniljekrem

Egg til pensling
Ovn 250 gr, steik i 8 min eller til dei er lysebrune.

Slik gjer du:
Del deigen i to delar og kjevle ut avlange plater. Ha på fyll (smør og sukkerblanding) (Berit smelta smøret litt så det kunne strykast lett ut over  og deretter dryssa ho på sukkeret) og brett deigen dobbelt.
Skjær i 2 cm breide striper og skjær eit hol i midten på kvart stykke. træ ein av endane inn gjennom holet og vri det opp slik at kvart stykke får ei fordjuping. Legg stykka på plate og ha vaniljekrem i fordjupinga.

Hev 30 min.
Pensle med egg og steik midt i ovnen i ca 8 min.
Melisglasur på toppen før servering.

Takkar Berit J for oppskrifta, ho opplyser at den stod i Familien nr 9/12.

Pistasjnøttkake med eggekrem


.

5 eggekviter
250 gr. Sukker
125 gr. Mandler
125 gr. Pistasjnøtter
100 gr. Kokesjokolade

EGGEKREM:

5 eggeplommer
1 vaniljestang
4 dl mjølk
2 ss maisenna
1/2 dl sukker
3 dl kremfløyte

PYNT: 

Jordbær, bringebær, blåbær, melon. Granateple, sitronmelisse  .

Pisk eggkviter og sukker stivt og vend inn  malte mandler og pistasjnøtter. Ha røren i en godt smurt form, ca. 24 cm, gjerne med bakepapir i bunnen. La kaken steke midt i ovnen ved 180 grader i ca. 40 min.
Riv kokesjokolade og strø den oppå kaken med en gang den kommer ut av
ovnen.

Skrap frøene ut av vaniljestangen og ha dette i en gryte saman med mjølk.
Eggplommer, sukker og maisenna. Rør hele tiden til dette tykner, og ta av
platen når det koker. Rør i av og til under avkjøling.  Pisk kremfløyten
stiv og bland denne inn i den avkjølte eggekremen.

Legg den avkjølte bunnen på et fat, bre utover eggekremen og pynt med bær og
frukt etter eget ønske.

Takk til Anne Marit D. for oppskrifta!

-------------------------------------------------


 Mokka kake. 


Mandelkake m sjokoladefyll.


Stivpisk 150 gr. melis/sukker og 4 eggekviter. 
Bland  i 250 gr. malte mandlar 

Steik i rund form 160-170 grader ca 40 min.

Fyll og pynt.
100 gr.smør og 100gr. melis. 
Rør kvitt og tilsett 3 eggeplommer, 
så 1plate smelta kokesjokolade. 

Pynt: Raspa sjokolade el.l.

Takk til Anne Marie H. for oppskrifta.
---------------------------------------------

 Konfektkake

250 g mandler
4 egg
200 g sukker
1 ts bakepulver

Lag eggedosis og vend inn mandler og bakepulver.





Form 24-26 cm
Steiketid 45-50 min v/200 gr

Krem:
Kok 1 dl fløte og 100 g sukker og 4 eggeplommer
2 ts vaniljesukker
rør i 100 g smør når det er avkjølt litt.



Ha kremen på toppen av kaka og pynt med raspa sjokolade.


Takk til Elna AA.O. for oppskrifta

-----------------------------

 Ostekake




 Evas pausekake


6 eggehviter
5 dl brunt sukker (eller 4) dette stivpiskes
ha i
1ss maisenna
1 ts bakepulver
 Dette stekes i langpanne på smurt bakepapir
120 gr i 2 timer

Fyll
2 pk fløte piskes
1 pk svisker
2 stk dobbel Dajm
1 bx valnøtter   . svisker dajm og nøtter hakkes opp. Ha på krem og resten oppå,

Ei stor kake, eller deles i to og legges lagvis , fyll imellom og oppå.
 



Sommarvafler
3 egg, litt sukker, kveitemjøl og melk, 
litt vaniljesukker
 og så tek ein elles det ein har i kjøleskapet. 
Så enkelt seier bakaren det, og det er vel difor andre sine vafler alltid smakar bedre!
Takkar Haldis for gode vafler!


Supplerer her med ei nøyaktig oppskrift frå Tine, den er for dei som ikkje "tek det dei har"!!

Ingredienser













1 kommentar:

Edny sine puslerier sa...

Tusen takk for oppskrifter! Kakene var kjempegode og fine!!