Daimkake
Nydelige wienerbrød
VANILJESNURRAR
Pistasjnøttkake med eggekrem
VANILJESNURRAR
50 g gjær
75 g smelta smør
4 dl lunka melk
1 egg
1/2 dl sukker
ca 12 dl kveitemjøl
Hev deigen i ca 40 min.
Fyll:
100 g margarin blanda med 1 dl sukker
1 dl vaniljekrem
Egg til pensling
Ovn 250 gr, steik i 8 min eller til dei er lysebrune.
Slik gjer du:
Del deigen i to delar og kjevle ut avlange plater. Ha på fyll (smør og sukkerblanding) (Berit smelta smøret litt så det kunne strykast lett ut over og deretter dryssa ho på sukkeret) og brett deigen dobbelt.
Skjær i 2 cm breide striper og skjær eit hol i midten på kvart stykke. træ ein av endane inn gjennom holet og vri det opp slik at kvart stykke får ei fordjuping. Legg stykka på plate og ha vaniljekrem i fordjupinga.
Hev 30 min.
Pensle med egg og steik midt i ovnen i ca 8 min.
Melisglasur på toppen før servering.
Takkar Berit J for oppskrifta, ho opplyser at den stod i Familien nr 9/12.
Pistasjnøttkake med eggekrem
.
5 eggekviter
250 gr. Sukker
125 gr. Mandler
125 gr. Pistasjnøtter
100 gr. Kokesjokolade
EGGEKREM:
5 eggeplommer
1 vaniljestang
4 dl mjølk
2 ss maisenna
1/2 dl sukker
3 dl kremfløyte
PYNT:
Jordbær, bringebær, blåbær, melon. Granateple, sitronmelisse .
Riv kokesjokolade og strø den oppå kaken med en gang den kommer ut av
ovnen.
Skrap frøene ut av vaniljestangen og ha dette i en gryte saman med mjølk.
Eggplommer, sukker og maisenna. Rør hele tiden til dette tykner, og ta av
platen når det koker. Rør i av og til under avkjøling. Pisk kremfløyten
stiv og bland denne inn i den avkjølte eggekremen.
Legg den avkjølte bunnen på et fat, bre utover eggekremen og pynt med bær og
frukt etter eget ønske.
Takk til Anne Marit D. for oppskrifta!
-------------------------------------------------
Stivpisk 150 gr. melis/sukker og 4 eggekviter.
Bland i 250 gr. malte mandlar
Steik i rund form 160-170 grader ca 40 min.
Fyll og pynt.
100 gr.smør og 100gr. melis.
Fyll og pynt.
100 gr.smør og 100gr. melis.
Rør kvitt og tilsett 3 eggeplommer,
så 1plate smelta kokesjokolade.
Pynt: Raspa sjokolade el.l.
Takk til Anne Marie H. for oppskrifta.
---------------------------------------------
Konfektkake
250 g mandler
4 egg
200 g sukker
1 ts bakepulver
Lag eggedosis og vend inn mandler og bakepulver.
Form 24-26 cm
Steiketid 45-50 min v/200 gr
Krem:
Kok 1 dl fløte og 100 g sukker og 4 eggeplommer
2 ts vaniljesukker
rør i 100 g smør når det er avkjølt litt.
Ha kremen på toppen av kaka og pynt med raspa sjokolade.
Takk til Elna AA.O. for oppskrifta
-----------------------------
250 g mandler
4 egg
200 g sukker
1 ts bakepulver
Lag eggedosis og vend inn mandler og bakepulver.
Form 24-26 cm
Steiketid 45-50 min v/200 gr
Krem:
Kok 1 dl fløte og 100 g sukker og 4 eggeplommer
2 ts vaniljesukker
rør i 100 g smør når det er avkjølt litt.
Ha kremen på toppen av kaka og pynt med raspa sjokolade.
Takk til Elna AA.O. for oppskrifta
-----------------------------
Ostekake
Evas pausekake
6 eggehviter
5 dl brunt sukker (eller 4) dette stivpiskes
ha i
1ss maisenna
1 ts bakepulver
Dette stekes i langpanne på smurt bakepapir
120 gr i 2 timer
Fyll
2 pk fløte piskes
1 pk svisker
2 stk dobbel Dajm
1 bx valnøtter . svisker dajm og nøtter hakkes opp. Ha på krem og resten oppå,
Ei stor kake, eller deles i to og legges lagvis , fyll imellom og oppå.
Sommarvafler
6 eggehviter
5 dl brunt sukker (eller 4) dette stivpiskes
ha i
1ss maisenna
1 ts bakepulver
Dette stekes i langpanne på smurt bakepapir
120 gr i 2 timer
Fyll
2 pk fløte piskes
1 pk svisker
2 stk dobbel Dajm
1 bx valnøtter . svisker dajm og nøtter hakkes opp. Ha på krem og resten oppå,
Ei stor kake, eller deles i to og legges lagvis , fyll imellom og oppå.
Sommarvafler
3 egg, litt sukker, kveitemjøl og melk,
litt vaniljesukker
og så tek ein elles det ein har i kjøleskapet.
Så enkelt seier bakaren det, og det er vel difor andre sine vafler alltid smakar bedre!
Takkar Haldis for gode vafler!
Supplerer her med ei nøyaktig oppskrift frå Tine, den er for dei som ikkje "tek det dei har"!!
litt vaniljesukker
og så tek ein elles det ein har i kjøleskapet.
Så enkelt seier bakaren det, og det er vel difor andre sine vafler alltid smakar bedre!
Takkar Haldis for gode vafler!
Supplerer her med ei nøyaktig oppskrift frå Tine, den er for dei som ikkje "tek det dei har"!!
Ingredienser
- 4 dl TineMelk Hel
- 2 dl TINE Lettrømme Økologisk
- 4 egg
- 1 ts salt
- 6 dl hvetemel siktet
- 1 dl sukker
- 100 g TINE Ekte Meierismør smeltet
1 kommentar:
Tusen takk for oppskrifter! Kakene var kjempegode og fine!!
Legg inn en kommentar