lørdag 16. juli 2016

Sommarfuglar saknast.......

...  i ausregnet vi har i dag så er det ikkje "flygeveir" for sommarens vakre sommarfuglar. Og det skal regne endå meir i morgon!!

Med andre ord er det varsla veldig godt syveir på Vestlandet, og kanskje vil du då sy din eigen fantastiske sommarfugl??  For å få til alle dei flotte partia som kan være i ein vakker sommarfugl, så er det papirsaum som er teknikken å bruke då.
Når ein skal søkje etter noko på Google, bør ein bruke engelske ord for å få flest mogleg treff, og med kombinasjon av relevante ord så kan ein finne mykje spennande.

Her er ei side som kom fram ved søk med orda "butterfly quilt block patterns free".

Det viser seg at dei "meir avanserte" mønstera til sommarfuglar, er "kjøpemønster" som du kan kjøpe digitalt. Som ein kan sjå på bildet over, så er den samansett av fleire striper i ulike stoff, og det er akkurat det som lagar den flotte effekten. Mønster er å få kjøpt på Craftsy for 3,50 $.

 Variant av same mønster!


Du kan  finne gratismønster som er godt brukandes slik som dei på bildet under.
Desse finn du på sida Lillyella, der er også PDF-mønster som du kan laste ned gratis!

Dersom du ikkje har sydd på papir før, så finn du mange videoar på Youtube som viser framgangsmåtar. HER er ein som såg ok ut.

Prinsippet er å sy på bitane i nummerrekkefølge frå 1 og oppover. Skal ein sy ein sommarfugl så er den oppdelt i ulike blokker som du skal sy sammen til slutt. På bildet under ser ein at der er ei smal midtblokk og 4 blokker som er speilvende to og to.


Mønsteret til denne sommarfuglen er også eit kjøpemønster og er frå sida Wombatquilts. Under her ser du tydeleg korleis baksida ser ut når det er ferdig sydd.

Slike mønster kan ein også tegne sjølv, og gjerne legge inn fleire striper der du vil ha dei! Om du vil lage ein slik sommarfugl utan å kjøpe mønsteret, kan du kopiere bildet og lime det inn i Word, deretter kan du "dra" bildet ut til du får passe størrelse!
Om du søker etter "Butterflies" eller "Butterfly" på Google, finn du utallige flotte bilder av sommarfuglar som du kan bruke til inspirasjon.


(Bilder frå Wombatquilts)

HER er link til gratismønster til sommarfuglen på bildet under!
Lykke til med sying av ein eller fleire sommarfuglar,.....i påvente av dei EKTE UTE!!

Ingen kommentarer: