lørdag 3. mars 2018

Kurs med Nina Strandsplads!

Vi brukar alltid å ha kurs den helga som vi har årsmøte, og denne gongen hadde vi Nina Strandsplads til å lære oss nye teknikkar.

"Buede stjerner" heiter kurset, og det vart etter kvar mange flotte stjerner å sjå. Her vart det laga både veggtepper, løparar og firkanta dukar i mange ulike valørar!

Nina hadde med modellar til inspirasjon:








 Desse blada kan lagast i same teknikken!

Her er kursdeltakarane sine arbeid:








































På kurs har vi alltid pausar med god mat til pausane og denne gongen hadde Rigmor med ei nydelig kake som også er glutenfri! Oppskrift har vi også fått, så tusen takk til bakaren!


                 NØTTEKAKE MED SJOKOLADEKREM
Rund form ca 24cm                          Springform  ca 20 x 30 cm
3 egg                                                                          4 egg
300 g sukker                                                            400 gr sukker
300 g malte nøtter / mandler                              400 gr malte bøtter/mandlar
½ ts bakepulver                                                      1 ts bakepulver
2 eggekviter                                                             3 eggekviter
Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett malte nøtter/mandlar med bakepulver. Pisk eggekvitene stive og tilsett forsiktig.Ha i smurt kakeform. Eg brukar å smørje bare botnen, ikkje sidene. Syns den ikkje har so lett for å synke i hop då.
Steik ved  160 gr i ca 50–55 min.

Krem:
150 g smør/margarin                                                  225 gr smør/margarin
120 g melis                                                                    180 gr melis
2 eggeplommer                                                            3 eggeplommer
½ dl smelta kokosfett                                                  ¾ dl smelta kokosfett
½ dl kaffi                                                                         ¾ dl kaffi
1 pl mørk kokesjokolade                                            1 ½ pl kokesjokolade                                                  

Rør mjukt smør, melis og eggeplommer til lys og luftig krem. Løys opp sjokoladen i delfiafett og kaffi. Bland i smørkremen og rør gjerne litt med handmiksar so den blir lysare og fyldig.
Eg deler kaka i 2 lag og har eit tynt lag krem inni kaka og resten utanpå. Men kan og godt ha all kremen utanpå kaka. Botnen kan vere litt smulete og dele.
Lukke til.




Ingen kommentarer: