"Buede stjerner" heiter kurset, og det vart etter kvar mange flotte stjerner å sjå. Her vart det laga både veggtepper, løparar og firkanta dukar i mange ulike valørar!
Nina hadde med modellar til inspirasjon:
Desse blada kan lagast i same teknikken!
Her er kursdeltakarane sine arbeid:
NØTTEKAKE MED SJOKOLADEKREM
Rund form ca 24cm Springform ca 20 x 30 cm
3 egg
4 egg
300 g sukker
400 gr sukker
300 g malte nøtter / mandler 400 gr malte
bøtter/mandlar
½ ts bakepulver
1 ts bakepulver
2 eggekviter
3 eggekviter
Visp egg og sukker til eggedosis.
Tilsett malte nøtter/mandlar med bakepulver. Pisk eggekvitene stive og tilsett
forsiktig.Ha i smurt kakeform. Eg brukar å smørje bare botnen, ikkje sidene.
Syns den ikkje har so lett for å synke i hop då.
Steik ved 160 gr i ca 50–55 min.
Krem:
150 g smør/margarin
225 gr smør/margarin
120 g melis
180 gr melis
2 eggeplommer
3 eggeplommer
½ dl smelta kokosfett
¾ dl smelta kokosfett
½ dl kaffi ¾ dl kaffi
1 pl mørk kokesjokolade 1 ½
pl kokesjokolade
Rør mjukt smør, melis og eggeplommer
til lys og luftig krem. Løys opp sjokoladen i delfiafett og kaffi. Bland i
smørkremen og rør gjerne litt med handmiksar so den blir lysare og fyldig.
Eg deler kaka i 2 lag og har eit tynt
lag krem inni kaka og resten utanpå. Men kan og godt ha all kremen utanpå kaka.
Botnen kan vere litt smulete og dele.
Lukke til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar