søndag 26. mai 2013

Quick curve ruler

Klubben har nyleg kjøpt linjalen Quick curve ruler. Å sjå til er det ein enkel linjal; eit rektangel med to bua opningar til å skjære i. Vi fekk vite av butikken som vi kjøpte den av, Primula Design, at det var mange moglegheiter med denne linjalen. Men å sjå mange moglegheiter med ein så enkel linjal, er ofte vanskeleg, for vi trur det ikkje før vi ser det!!

På bloggen Sew kind of wonderful er det mange innlegg om bruk av denne linjalen, så om du har denne linjalen,bør du lagre denne sida. Her er det mange gode tips og flotte quiltar, mønster til å laste ned og truleg til å kjøpe også. Men eitt er sikkert, linjalen er berre fantastisk, og det er så mange smarte måtar å bruke den på.

HER er link til innlegget om korleis ein syr "Spolar", ei enkel men dekorativ blokk. Vil du laste ned heile mønsteret til å skrive ut, så finn du PDF-fil HER.

Linjalen kan også brukast til å lage fine border rundt ein quilt, HER kjem du rett til oppskrifta på det.

Linjalen kan også brukast til å sy "Double wedding ring", du ser framgangsmåten HER, men dette skal visst bli eit kjøpemønster.
Nydelege variantar av Double weddingring!
På venstresida på bloggen ligg det blider av 12 ulike blokker som er lag med linjalen, alle blokkene har oppskrift om du klikkar på kvart bilde.
Dette teppet viser alle 12 blokkene.
Av eigen produksjon i klubben, så vart denne uglebrikka vist på klubbmøtet i mai. Den er laga etter ide frå mønsteret til løpar og puter frå AnnaKa  som du ser under her.

Kort oppsummert er dette ein allsidig linjal med utruleg mange moglegheiter, nesten så at alle burde ha denne linjalen i "verktøykassa" si!!

Ingen kommentarer: