mandag 15. november 2010

Juleduk

Når red. er ute på surfeturar på nettet, så dukkar det av og til opp ting som det kan vere kjekt å dele med andre. En kunne gjere det enkelt ved å berre sende linken på epost til medlemmane, men det er då så mykje kjekkare å sjå fine bilder på bloggen??? Og samtidig kan vi også inspirere andre besøkande quiltarar!
Dette mønsteret fann eg på ei dansk side til eit handarbeidsblad, Hendes verden. Her er linken, men du må kanskje leite litt for å komme fram til det same mønsteret som eg har lagt ut. Der er også andre kjekke hobbyidear, så ta eit besøk innom.
Alle bilda i dette innlegget er frå denne danske sida.


PATCHWORKTÆPPE

Færdigt mål: Ca. 135 x 135 cm.
Materialer: Rester af røde julestoffer • Rester af råhvide julestoffer • I alt 60 x 115 cm forskelligt guldstof • 2 stribede strimler til yderkant på hver 14 x 130 cm • 2 stribede strimler til yderkant på hver 14 x 160 cm • 150 x 150 cm lyst stof til bagside.
Bemærk: Tæppet er maskinsyet af 16 Log Cabin-blokke. Hertil er skåret strimler på 6½ cm (inkl. 1 cm’s sømrum i begge sider). For at bedømme om resterne rækker er 1 blok vejet: Syet af almindeligt bomuldsstof bruges ca. 11 gram lyst stof og 12 gram rødt stof samt guldstof. Skær rigeligt, så der er noget at vælge imellem.

Vejledning: Begynd hver blok med det midterste røde kvadrat på 6½ x 6½ cm. Byg blokkene udad, idet der tillægges strimlerne 1 cm’s sømrum i hver ende i forhold til målene på tegningen. Sy til og med strimmel nr. 9 på. Hertil er alle 16 blokke ens med hensyn til fordeling af lyst og rødt stof. Bemærk: Den sidste omgang, hvor guldstoffet sys ind, er anderledes. Den deles op i 4 forskellige omgange. På blok nr. 1 er der kun 1 kvartstjerne i guld, på nr. 2 og 3 er der 2 kvartstjerner, og på nr. 4 er der 4 kvartstjerner i guld. Begynd med blok nr. 1. Sy de 2 råhvide strimler nr. 10 og nr. 11 på som sædvanligt. Klip evt. trekanterne ud i pap, og tillæg 1 cm’s sømrum hele vejen rundt, og klip dem ud i guldstoffet. Sy en trekant fast til nr. 12, og sy denne på. Sy en trekant og et kvadrat i guldstof fast til nr. 13, og sy denne på. Efter samme princip sys blokkene 2, 3 og 4. Der skal være 4 af hver, se færdig skitse.

Montering: Pres alle blokkene grundigt, og skær dem “rene” hele vejen rundt. Læg dem op på et bord for overblikkets skyld, og sy dem herefter sammen i rækker. Pres igen, og sy rækkerne sammen til ét stykke. Sy de stribede yderkanter på. Læg bagstoffet ud på et bord og herpå toppen med forsiden opad. Ri delene sammen med store sting, idet det undgås at ri i de yderste 2 cm af kanten. Sy delene sammen rundt i de 16 midterste kvadrater, som måler 13½ cm. Vend bagstoffet opad, og klip bagstoffet til, så det er 2 cm mindre end toppen (med kanten). Fold disse 2 cm af den stribede kant ned på bagstoffet, og hæft denne fold fast, så den kan sys med, når tæppet stikkes fra retsiden i sammensyningssømmen. Ri kanten fra bagsiden, inden tæppet vendes og stikkes rundt, sy evt. hjørnerne til i hånden

Ingen kommentarer: