Ei av kakene denne helga var ei enkel dessertkake, ser fristande ut, og er rask å lage. Her kjem oppskrift:
FRUKTTERTE
3 egg
2,5 dl sukker
75 g smelta margarin
3 dl kveitemjøl
0.75 dl melk
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Ha egg og sukker i ein bolle og rør sammen med ein strengvisp. Ha i melk og det smelta smøret, tilsett så resten og rør til røra er glatt.
Ha i smurt rund form 28 cm eller i lita langpanne,
Steik nest nederst i ovnen i 25 min v/200 gr.
Krem:
Kaka er lav og skal ikkje delast, dvs. at alt skal oppå.
1 pk kremfløyte
1 pk Piano vaniljekrem
3 pl gelatin
Bland piska fløyte med vaniljekremen, løys opp gelatinplatene i ca 2 ss vatn og bland i. Dette gjer at kremen held seg på plass.
Pynt:
1 pk skogsbærblanding
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar